Limited şirket kuruluş maliyeti ne kadar? 2018 yılı için!



Limited şirket kuruluş maliyeti ne kadar?
Yazımın hemen başında belirtmek isterim ki bu rakamlar 2018 yılı için geçerli olup ilerleyen yıllarda artış gösterebilir.

Limited şirket kuruluş sürecini kısaca anlatmak gerekirse önce bir mali müşavir ile anlaşılır mali müşavir şirket ana sözleşmesini mersis sistemi üzerinden  hazırlar diğer gerekli evrak ve formları da hazırladıktan sonra ticaret sicil müdürlüğü randevu sisteminden randevu alınır kurucu ortak ya da ortaklar kendileri bizzat ticaret sicil müdürlüğüne gidip şirket ana sözleşmesini ticaret sicil memurları önünde imzalayabilecekleri gibi isterler ise mali müşavirlerine şirket kuruluş vekaleti vererek ticaret sicil müdürlüğüne gitmeden de işlemlerini hallettirebilirler. Şirket tescil olduktan sonra mali müşavir'iniz vergi dairesine başvurur ve aynı gün içerisinde vergi levhanız çıkar geriye fatura ve diğer matbu formlarınızı bastırıp ticarete başlamak kalır.

2018 yılı için limited şirket kuruluş masrafları;


Ticaret Sicil Müdürlüğü Harçlar 1.200,00.-TL
İmza Sirküsü-Noter 150,00.-TL
Mali Müşavir Kuruluş Ücreti 579,00.-TL
TOPLAM 1.929,00.-TL

Not: Hesaplama yapılırken şirket sermayesi 10.000,00.-TL olarak dikkate alınmış olup, sermaye artışı, ana sözleşmedeki kelime sayısı, şirket müdür sayısı, yabancı ortak gibi değişkenlik gösteren konulara göre bu tutar artabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Muhasebe programları ne işe yarar?

Genç girişimcilere 75.000,00.-TL gelir vergisi kazanç istisnası!